Nebankovní půjčky pro podnikatele

Začínáte podnikat? Gratulujeme! Po prvotním opojení každý podnikatel začne narážet na mnoho překážek a jednou z nich je nedostatek finančních prostředků. Na to jak zvládnout tento problém existuje řada možností a jednou z nich jsou nebankovní půjčky pro podnikatele. Proč vzpomínáme právě nebankovní půjčky a ne bankovní? Hned Vám to vysvětlíme.

Bankovní půjčky pro podnikatele jsou přístupné hlavně pro stabilní firmy, které jsou v provozu minimálně 2 roky, zároveň nemají záznam v bankovním registru dlužníků a jejich daňové přiznání nevykazuje ztrátu. Takové podmínky splňuje opravdu jen malé procento podnikatelů, hlavně v dnešní náročné ekonomické situaci. Kdybychom to měli shrnout, pokud nemáte prosperující byznys, úvěr v bance dostanete jen s velkými obtížemi.
Zdroj: lbcfranky.wordpress.com
Řekněme si však narovinu. "Těch druhých" podnikatelů je mnohem více. Představte si, že jste s kamarády na pivu a jen tak mezi řečí Vás napadne skvělá myšlenka, která by se dala přetavit do docela slušně vydělávajícího byznysu. Víte co musíte udělat, jak to musíte udělat, ale jedno Vám chybí. Peníze. Někteří lidé mají štěstí, že jim mohou na začínající kapitál přispět rodiče, nebo mají něco našetřeno. Když jste se dostali na tyto stránky, předpokládáme, že s financemi z výše zmíněných zdrojů počítat nemůžete. V tom případě máme pro Vás pozitivní zprávy. Nebankovní sektor nabízí půjčky pro podnikatele, které si vybavíte mnohem rychlejší a jednodušší ve srovnání s bankou. Sice tyto půjčky již tradičně mají horší úrok, ale pozitiva převyšují negativa, jinak by jejich nevyužívalo tolik lidí. Nebankovní půjčky pro podnikatele získáte i když máte záznam v registru, i když teprve začínáte s podnikáním a dokonce i v případě, že Vaše dosavadní příjmy z podnikání nebyly kdovíjak zajímavé.



Většina nebankovních společností, které poskytují tento typ úvěrů vyžadují jen 3 měsíční podnikatelskou historii, čili tyto půjčky jsou jako stvořené pro začínající podnikatele. Lidem, kteří se jen snaží nastartovat své podnikání a shánějí něj finanční kapitál banky většinou zavírají dveře před nosem. Lukrativními klienty se firmy stávají až tehdy, když se prezentují jako solventní a stabilní firma, která má slušné zisky. Tehdy se banky jdou se svou vstřícností doslova přetrhnout. Příkladem z praxe je zakladatelka úspěšného internetového prodejce letenek Pelikan.cz, Tatiana Kyselová. Když dostala skvělý nápad prodávat letenky přes internet na Slovensku a prezentovala ho v různých bankách, tak ji všude vysmáli, protože byla mladá a byla podle nich "odsouzena k neúspěchu". Teprve když doslova z ničeho vybudovala neuvěřitelně úspěšnou firmu, tehdy se banky začaly předbíhat, aby se stala jejich klientům.

Díky půjčkám pro podnikatele můžete přečkat náročné finanční období, ale můžete je použít i na rozšíření svého podnikání. Nebankovní půjčky pro podnikatele však neposkytují automaticky všechny nebankovky. Nejlépe uděláte, když zašlete žádost o úvěr do všech společností, přičemž jim vysvětlíte, v jaké situaci se nacházíte a pak si už jen vyberete nejvýhodnější nabídku, která se Vám vrátí.