Je dostupná půjčka opravdu dostupná?

Dostupná půjčka je produkt výhradně nebankovního sektoru, takže v bankách byste takový úvěr hledali jen velmi těžko, protože banky jsou přímo pověstné tím, že všechny jejich půjčky jsou takříkajíc nedostupné. Potenciálních klientů zcela určitě zajímá, zda půjčky, které se v reklamě prezentují jako produkt, na který má nárok každý, kdo si o ně požádá, opravdu existují.

Odpověď zní - ano, i ne. Hned Vám to vysvětlíme. Dostupná půjčka je ve skutečnosti úvěr, který můžete využít jak uznáte za vhodné, protože není nutné dokladovat účel půjčky. Také to znamená, že poskytovatel půjčky od Vás nebude vyžadovat potvrzení o příjmu od Vašeho zaměstnavatele. Pokud zrovna nemáte zaměstnání, předpokládáme, že si umíte velmi živě představit, jak těžké je pro lidi ve Vaší situaci sehnat půjčku. Nicméně pokud máte pocit, že to, že nemusíte dokladovat Váš příjem je totéž, jako fakt, že nemáte zaměstnání pro poskytovatele úvěru, tak to Vás musíme vyvést z omylu. Dostupné půjčky v drtivé většině případů schválí jen lidem, co zaměstnání mají, nebo co mají měsíční příjem vyšší než například 13 000 korun.

Lidé v zoufalé finanční situaci se často uchylují k zoufalým řešením. Takové klienty mnohdy využívají soukromí podnikatelé, nebo individuální osoby, které inzerují na různých internetových portálech, že poskytují dostupné půjčky opravdu pro každého, většinou se však jedná o podvodníky, kteří chtějí zneužít lidí v bezradné situaci. Samozřejmě, nechceme házet všechny do jednoho pytle, ale mějte vždy na paměti, ať si už jedete brát půjčku od kohokoliv, je důležité znát reference a zjistit si informace o dané společnosti, nebo osobě.

Doba splácení dostupné půjčky pak závisí na půjčené částce, ale minimálně je to 24 měsíců a nejvíce 72 měsíců. Jistě oceníte i možnost šest měsíčního odkladu, v případě, že by se vám vyskytly potíže se splácením půjčky. Mezi další plusy patří, že na dostupnou půjčku od Poštovní banky nepotřebujete ručitele a není nutné ručit vlastním majetkem. Dokonce nepotřebujete ani potvrzení od zaměstnavatele o vašem příjmu. Ale pozor, to neznamená, že dostupnou půjčku získají i nezaměstnaní klienti. To abyste měli zaměstnání více než tři měsíce je podmínka. Také musíte mít minimálně 18 let, maximálně 70 a je nutné, abyste měli trvalý pobyt v ČR.

To, že je půjčka dostupná neznamená, že nemusíte být zaměstnáni. Značí to, že nepotřebujete k vyřízení tohoto úvěru ručitele, ani potvrzení o příjmu. Je ale podmínkou, abyste byli zaměstnáni více než tři měsíce, plus abyste byli ve věku 18 - 70 let a abyste měli trvalý pobyt na území České republiky. Nevýhodou je vysoká úroková míra a potencionálně skryté poplatky, které se mohou vyskytnout při splácení tohoto úvěru.