Půjčky pro ženy na mateřské dovolené

Půjčky pro ženy na mateřské dovolené jsou poměrně novým produktem v oblasti úvěrů, ale zato se těší velké oblibě. Proč je tomu tak? Jistě netřeba zdůrazňovat, že maminky na mateřské dovolené to nemají vůbec lehké. Peníze, které dostávají toho hodně nepokryjí a náklady na údržbu domácnosti plus kupování výbavy pro miminko jsou každým rokem dražší a dražší. Je to paradox, se kterým se potýká každá rodina s malým děťátkem. Do rodiny přibude nový člen, ale měsíční rozpočet se nenavýší, naopak se výrazně sníží.

S takovou náročnou matematikou musí vyrovnat všechny ženy na mateřské dovolené. Pokud jejich manžel nebo partner dobře nevydělává, musí se obrátit s prosbou o finanční výpomoc na svou rodinu. Pokud ani zde nepochodil, zůstává jediné. Vzít si půjčku. To, že ženy na mateřské dovolené z příspěvků od státu jen velmi steží vyžijou využil hlavně nebankovní sektor a proto mnohé nebankovní společnosti do své nabídky zařadili půjčky pro ženy na mateřské dovolené. Takové půjčky jsou v podstatě úvěry, jejichž primárním cílem je profinancování potřeb a živení dítěte. I když to na první pohled zní dobře, je to opravdu tak? Půjčky pro ženy na mateřské dovolené jsou bezúčelové úvěry, které mohou opravdu pomoci v těžké finanční situaci. Na druhé straně pokud partner přijde o práci a ve Vaší rodině tak najednou vyschne zdroj pravidelného měsíčního příjmu, můžete se dostat do velkých potíži. Proto jako při každém úvěru, tak i při půjčce pro zeny na mateřské dovolené je na místě si zvážit všechny výhody a nevýhody, promyslet si rizika a rozhodnout se až potom, zda se Vám úvěr za takových podmínek vyplatí.

K půjčkám a vypůjčeným penězům třeba přistupovat velmi zodpovědně. Pokud jste na nule a půjčíte si peníze, musíte si uvědomit, že i když najednou máte na účtu dejme tomu o 60 000 korun více, jste v podstatě v mínusu a jste na tom hůř, než když jste byli na nule, neboť k zapůjčeným penězům připočítejte úroky, poplatky za vyřízení úvěru atd ... Půjčené peníze jsou půjčené, není to výhra v loterii. Proto si dejte pozor, abyste si nezačali nezodpovědně brát úvěry, které nebudete vědět splatit, neboť se tak velmi snadno můžete dostat do začarovaného kruhu, ve kterém se budete stále točit a budete se zadlužovat víc a víc. Z takového kolotoče se už jen velmi těžko vystupuje.


Nicméně, co v případě, že jste svobodná maminka a vychováváte dítě úplně sama, přičemž se nemůžete spolehnout na partnery příjem? Pak zřejmě opravdu nemáte jiné východisko, jak si vzít půjčku pro ženy na mateřské dovolené buď z banky, nebo z nebankovní společnosti. Nicméně mějte na paměti, že půjčky pro ženy na MD se v bankách vyskytují jen velmi zřídka a pokud najdete nějakou, která by vyhovovala Vašim podmínkám, získat ji bude o to těžší. Banky si velmi důkladně prověřují bonitu svých klientů a bohužel ženy na mateřské dovolené nepatří právě ke klientele, kterou by cíleně vyhledávali. Proto se snadněji vyřizují úvěry v nebankovním sektoru. Jeho největší nevýhodou je vyšší úrok ve srovnání s bankovním úvěrem. Je to ale pochopitelné, neboť nebankovní půjčky se vybavují jednoduše a podmínky pro jejich získání jsou snadno realizovatelné.
Zdroj: thesolitarywriter.com
Každopádně, spíše než podepíšete jakoukoli smlouvu o půjčce, dobře si zvažte, zda zvládnete plnit všechny závazky, bez ohledu na to, zda jste svobodná maminka na mateřské dovolené, nebo máte oporu ve svém partnerovi, aby období, které strávíte doma se svým děťátkem patřilo k nejkrásnějším ve Vašem životě a ne k těm najstresujúcejším, kvůli zadluženosti.