Vánoční půjčka

V létě nikdo z nás na Vánoce ani nepomyslí . Na podzim možná někomu přijdou na mysl, ale když koncem Října nás začnou mobilní operátoři jako první bombardovat vánočními reklamami , zhrozíme se , jak je možné , že ten rok zase uběhl. No a vysvětlete svým dětem , že žádné vánoční dárky letos nebudou , protože nemáte na ně peníze . Téměř okamžitě Vás napadne - a co vánoční půjčka ? Zatím si tento nápad necháváte vyzrát v hlavě , ale s postupujícím časem stále přibývají reklamy o slevách o vánočních výprodejích , akcích , až máte pocit že přesně víte , co a kde koupíte na Vánoce levněji s mnohoprocentnou slevou . Vánoční výprodeje samy o sobě jsou velkým lákadlem a málokdo jim dokáže odolat , proto se ani nedivíme , že tak intenzivně zvažujete vánoční půjčku. Co tedy dělat , když chcete na Vánoce potěšit nějakým dárkem své blízké , ale nezůstaly Vám na jejich nákup zbývající prostředky ? Odpověď je jednoduchá - vánoční půjčka.

Pokud jste rozhodnuti , že vánoční půjčka je ideální řešení Vaší špatné finanční situace , na chvíli se zastavte a popřemýšlejte . Máte opravdu pocit , že něco takového , jako vánoční půjčka existuje? Velkou logiku to nedává , však ? O vánočních půjčkách neslyšíte nic , jak je rok dlouhý a najednou kolem Vánoc je jich k dispozici celá spousta . To proto , že vánoční půjčky ve skutečnosti nejsou ničím jiným , než běžnými spotřebními úvěry , které si můžete vybavit kdykoliv a nejen kolem Vánoc . Poskytovatelé půjček jen využívají citlivé psychické rozpoložení mnoha lidí před svátky a hrají na jejich emoce tak , že oni Vám vlastně ani nechtějí půjčit peníze , oni Vám jen chtějí pomoci obdarovat Vaše blízké. A celý produkt se snadněji prodává , protože má přívlastek " vánoční " . Většina lidí ve finanční nouzi si řekne , že to je půjčka určena speciálně na nákup vánočních dárků a má s největší pravděpodobností asi i lepší úroky , ne? Ne, je to opět chybné uvažování. Všechny takzvané vánoční půjčky mají stejné , ne-li i větší úroky než běžné spotřební úvěry . Představte si, že si nějaký šampon kupujete celý rok a těsně před Vánocemi někdo na něj nalepí nálepku , že je to " Vánoční šampon " , speciálně určený jen na Vánoce . Koupili byste si ho? Asi ne.

Pokud tedy nevidíte jiné východisko , jak si jen vzít na vánoční dárky úvěr , buďte rozumní a nenaleťte na levné marketingové triky . Nevemte si první půjčku , která o sobě tvrdí , že je nejvýhodnější . Ověřte si , zda je opravdu nejvýhodnější ! Udělejte si průzkum trhu a nechte si vypracovat nabídky na úvěr v jednotlivých společnostech . Nejdříve byste měli upřednostnit banky , ale pokud nesplňujete podmínky pro to , aby Vám v bance půjčili peníze , jako například , že nemáte pravidelný příjem , nebo máte zápis v registru dlužníků , až pak se obraťte na nebankovní subjekty . Rozmyslete si , o jakou částku byste měli zájem a kolik budete schopni každý měsíc splácet . Nesnažte se půjčky " zbavit " co nejdříve tak , že si nastavíte vysoké měsíční splátky a pak si nebudete mít za co koupit jídlo . Když si dáte připravit "na míru" ušitý spotřební úvěr , předpokládáme , že Vás nebude zajímat , zda má přívlastek vánoční , nebo ne.
Vánoční půjčka
Zdroj: hdwallpaperstop.com

Ještě jedna malá řada . Když si budete půjčovat peníze , mějte přesně vypočítáno jakou částku budete potřebovat . Nejdříve si vymyslete dárky , přeskoumejte obchody a zjistěte , kolik dané dárky stojí a pak si vybranou částku půjčte . Je chybou si půjčit univerzální částku dejme tomu 500 eur a pak z ní nakupovat dárky . Pamatujte , půjčka není výhra v loterii . Z půjčených peněz Vám plynou úroky , které musíte splatit a proto čím méně peněz si půjčujete , tím méně půjčenou částku přeplatíte .

Každopádně , začněte vyřizování " vánoční " půjčky řešit v dostatečném předstihu , aby se Vám nestalo , že týden před Vánocemi budete nuceni vzít ledajakou půjčku za ledajakých podmínek , jen abyste k nějakým penězům přišli a mohli tak nakoupit vánoční dárky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára